, מתכון לעוף, מתכון להודו, מתכוני ילדים, מתכונים לילדים, מתכון ל, מתכונים ל, מתכוני עוף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון להודו ממולא

מרכיבים:

1 הודו, עדיף נקבה (יותר עסיסי)

מילוי-

100 גרם חמאה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 שן שום קצוצה

6.5 כוסות ציר מרק עוף

2 כוסות אורז בר

2 כוסות אורז חום

2 כוסות חמוציות יבשות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות עלי קורנית

1.5 כוסות אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

1 כוס בצל ירוק קצוץ

 

אופן הכנה ההודו והמילוי:

מטגנים בסיר את הבצל והשום בחמאה עד להזהבה. מוסיפים את אורז הבר ומערבבים למשך דקה וחצי ומוסיפים 5 כוסות מציר מרק העוף ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחת הסיר מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 30 ד'. לאחר מכן מוסיפים את האורז החום וממשיכים לבשל לעוד 30 ד'. ממשיכים עם הבישול עד שרוב המים בסיר התאדו (לא לגמרי).

מוסיפים את החמוציות, פטרוזיליה וקורנית וממשיכים לבשל עוד 5 ד' ולהוריד מהאש. מוסיפים לתבשיל את אגוזי הלוז, בצל ירוק, מלח, פלפל וממתינים לקירור מוחלט של התבשיל. ממלאים את ההודו (כמובן אחרי קירור) וסוגרים את ההודו עם חוט ומחט בפתח המילוי. ניתן להשאיר מעט מהמילוי מחוץ להודו לזמן ההגשה.

 

אופן בישול ההודו:

להניח את ההודו בתבנית ולהמליח ולפלפל את אותו מעל ומסביב. לחמם תנור ל- 220 מעלות ולהכניס את העוף ל- 30 ד'. לאחר מכן להוציא את העוף ולהוסיף לתבנית את ציר המרק שנותר, להנמיך את החום בתנור ל- 170 מעלות ולהמשיך לבשל כ- 3.5 שעות. חשוב שכל 20 ד' למרוח את העוף בחמאה ושמן זית עד לסיום האפייה וקבלת צבע חום יפיפה לעוף.

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו