מרכיבים:
1 הודו, עדיף נקבה (יותר עסיסי)
מילוי-
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 שן שום קצוצה
6.5 כוסות ציר מרק עוף
2 כוסות אורז בר
2 כוסות אורז חום
2 כוסות חמוציות יבשות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי קורנית
1.5 כוסות אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
1 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה ההודו והמילוי:
מטגנים בסיר את הבצל והשום בחמאה עד להזהבה. מוסיפים את אורז הבר ומערבבים למשך דקה וחצי ומוסיפים 5 כוסות מציר מרק העוף ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחת הסיר מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 30 ד'. לאחר מכן מוסיפים את האורז החום וממשיכים לבשל לעוד 30 ד'. ממשיכים עם הבישול עד שרוב המים בסיר התאדו (לא לגמרי).
מוסיפים את החמוציות, פטרוזיליה וקורנית וממשיכים לבשל עוד 5 ד' ולהוריד מהאש. מוסיפים לתבשיל
אופן בישול ההודו:
להניח את ההודו בתבנית ולהמליח ולפלפל את אותו מעל ומסביב. לחמם תנור ל- 220 מעלות ולהכניס את העוף ל- 30 ד'. לאחר מכן להוציא את העוף ולהוסיף לתבנית את ציר המרק שנותר, להנמיך את החום בתנור ל- 170 מעלות ולהמשיך לבשל כ- 3.5 שעות. חשוב שכל 20 ד' למרוח את העוף בחמאה ושמן זית עד לסיום האפייה וקבלת צבע חום יפיפה לעוף.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים