מרכיבים:
בסיס העוגה
150 גר' חמאה
300 גר' שוקולד בלגי
80 גר' סוכר
3 חלמונים
כפית תמצית וניל
100 גר' שקדים טחונים
80 גר' קמח
ציפוי העוגה:
300 גרם שוקולד בלגי
100 גר' חלבה
1/4 כוס פרנג'ליקו
300 CC שמנת מתוקה
3 חלמונים
אופן ההכנה:
בסיס העוגה:
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומחממים את התנור ל160 מעלות.
ממיסים את השוקולד בסיר קטן על אש קטנה.
מקציפים את החמאה והסוכר בקערה גדולה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל והשוקולד המומס מערבבים ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.
מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר.
מערבבים את הקמח ואת אגוזים בקערה ולתוכה מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית מיישרים ואופים כשלושת רבעי השעה.
הציפוי (מוס שוקולד):
ממיסים את השוקולד והחלבה בסיר על אש קטנה ולאח מכן מוסיפים את הפרנג'ליקו ומערבבים באיטיות. לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים לתוכה את החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ולתוכה מערבבים בתנועות קיפול עדינות את התערובת שהתקררה.
מצפים את העוגה ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים