, מתכון ל, מתכונים ל, מתכוני ילדים, מתכונים לילדים, מתכוני בשר, מתכונים לבשר • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לאוסובוקו עגל

מתכון לארבעה סועדים:

מרכיבים:

4 יח' אוסובוקו עגל, משקל 300, 400 ג' ליחידה כולל העצם

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

4 גזרים מקולפים

ק' ארטישוק ירושלמי מקולף

שורש סלרי

שורש פטרוזיליה

1 ק' עגבניות מקולפות וחותכות לקוביות

2-3 עלי דפנה

8 גרגירי פלפל אנגלי

2 ענפי טימין טרי

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות יין אדום יבש

2 ציר בקר

 

אופן הכנה:

מייבשים ומקמחים את נתחי האוסובוקו. מטגנים את נתחי הבשר משני הצדדים בשמן זית עד להשחמה ומניחים אותם בתבנית אפייה. קוצצים את כל הירקות לקוביות ומטגנים אותם מספר דקות עד השחמה קלה, מוסיפים את ציר הבקר והיין האדום ומביאים לרתיחה. מתבלים את הרכיבים שבמחבת בעלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין ופלפל שחור גרוס. מבשלים למשך רבע שעה ומעבירים את התערובת לתבנית האפייה מעל נתחי האוסובוקו עם הנוזלים. עוטפים את התבנית ברדיד אלומניום ואופים בתנור בחום 150 מעלות כשעתיים וחצי.

 

ניתן לקשט את המנה עם גרמולטה- צרור פטרוזיליה קצוצה, 3 שיני שום קצוצים וגרידת לימון אחד או תפוז. מערבבים הכל יחד ומפזרים מעל המנה לפני הגשה.

בתיאבון.

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו