מתכון לפיצה אישית בגודל 40 ס"מ:
רכיבים:
גבינת מוצרלה
גבינת פטה
בצק-
150 ג' קמח
1/3 כוס מים
כפית שמן זית
רוטב-
3 עגבניות מקולפות
בצל אחד קטן קצוץ דק
שן שום אחת כתושה
חציל אחד פרוס לעיגולים ומיובש כשעה
2 גמבות אדומות
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
בצק- לשים את כל רכיבי הבצק יחד עד לקבלת עיסת בצק אחידה ומניחים בצד כשעה. לאחר מכן מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לגודל הרצוי.
רוטב- מטגנים בשמן את פרוסות החציל ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן. שורפים את הפלפלים על הגז או מכניסים לתנור עד ריכוך. קולפים את הפלפל וחותכים לפרוסות עבות. את שאר רכיבי הרוטב מבשלים במחבת על אש נמוכה. מרסקים את העגבניות בזמן הבישול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (כ- 10 דקות כל התהליך).
פיצה- מורחים את הרוטב על הבצק מעל פורסים את הפלפלים והחצילים, מגרדים את גבינת הפטה ומעל מגרדים את המוצרלה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשמונה דקות והפיצה מוכנה.
* במסעדת אלורה הפיצה נכנסת לטאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים