מתכון ל- 12 מנות:
מרכיבים:
לארטישוק-
12 יח' ארטישוק טרי
קערת עם מים ו-3/4 כוס מיץ לימון
1/2 לימון
למלית-
1 בצל קצוץ
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
2פרוסות לחם רטובות וסחוטות ואו 2 כפות פירורי לחם
2 שיני שום קלופות וקצוצות
חופן עלי כוסברה שטופים וקצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים מספר 3
1 כף שמן זית
חומרים לרוטב-
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 עלי מרווה
1/4 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
לבבות ארטישוק- מסירים את העלים החיצוניים של הארטישוק עד הלב, ומסירים את השערות שנמצאות על הלב. מנקים עד שנשארת קערית של ארטישוק, את הקערית משפשפים ב1/2 הלימון ושמים בקערת המים והלימון.
מלית- במחבת מאדים את הבצל ומוסיפים שום, קוביות סלרי וגזר לאידוי קל. בקערה מניחים את הבשר הטחון מוסיפים את הלחם ומערבבים, מוסיפים את הירקות שאידינו עם הביצים, מלח ופלפל לפי הטעם. ממלאים
לרוטב- במחבת רחבה מאדים את הבצל עם השום, מרווה ומוסיפים לאחר 3 דקות את מיץ הלימון והכמון ומערבבים. מניחים את לבבות הארטישוק למחבת ומוסיפים מים עד קצת פחות מגובה כדורי הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3/4 שעה עד שעה. המנה מוכנה כשהבשר מוכן והלבבות רכים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים