מתכון לארבעה סועדים:
מרכיבים:
4 דגי לברק טריים ומפולטים
1/2 כרישה קטנה קצוצה (רק החלק הלבן)
2 שיני שום
1/2 בקבוק יין לבן יבש
מעט זעפרן
3/4 ליטר ציר דגים
3/4 ליטר ציר סרטנים
כף גדושה גבינת מסקרפונה
1/2 מנגו/ אפרסמון חתוך לקוביות
מעט עירית קצוצה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
משרים את הזעפרן ב 1/2 ליטר יין לבן. מאדים את הכרישה והשום בחמאה, מוסיפים את האורז ומערבבים למספר דקות. מרתיחים את 2 הצירים ביחד, מוסיפים את כל היין לאורז ומערבבים לסירוגין. כשהאורז סופג את הנוזלים מתחילים להוסיף את תערובת הצירים. מוסיפים מעט מלח ופלפל לציר וטועמים, בכל פעם מצקת אחת, לא מכסים את האורז, וממשיכים לערבב. חשוב שכשהאורז כמעט מוכן מפסיקים להוסיף נוזלים. כשהאורז מוכן יש לו מרקם של קרם וטיפה אל דנטה. טועמים את האורז ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את גבינת המסקרפונה, העירית, מנגו ומערבבים. במקביל ממליחים ומפלפלים את הבשר של הדג וצורבים את הפילטים של הדג על מחבת עם מעט שמן זית. מתחילים מהצד עם העור 3 דקות על העור ודקה בצד של הבשר.
הגשה- עורמים במרכז הצלחת את הריזוטו ומעל מניחים 2 יחידות של פילה הדג ומעליהם את קוביות הפרי הטרי.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים