מתכון לארבעה סועדים:
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 בצלים קלופים וחתוכים
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך
1 שורש סלרי קלוף וחתוך
2 כרישות (רק החלק הלבן) חתוכות לפרוסות
3 עלי דפנה
5 גבעולי טימין
פלפל שחור גרוס
מלח גס
בקבוק יין אדום
אופן הכנה:
מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור .
בסיר גדול על אש גבוהה מוסיפים 2 כפות שמן זית, כשהסיר מתחמם לחום גבוה מאוד מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים היטב מכל צד. בסיום את הבשר מעבירים לקערה.
מנמיכים את האש ומוסיפים כף שמן זית ומטגנים את הבצל ,גזר, סלרי, כרישה, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר, עלי הדפנה, טימין ומערבבים.
לאחר 10 ד' טיגון מגבירים את האש ומוסיפים יין אדום עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה אחת ומנמיכים את האש.
טועמים, מתקנים תיבול(לפי הצורך) ומבשלים כשעתיים וחצי עד לריכוך הבשר.
לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר פטריות השמפיניון מבשלים לעוד 15 דקות והמנה מוכנה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים