מתכון לחמישה סועדים:
מרכיבים:
2 ארטישוק ירושלמי חתוכים גס
2 גזרים חתוכים גס
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
1 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
5 שיני שום
4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 עלי דפנה
2 גבעולי טימין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 בקבוק יין אדום
מים
שמן
אופן הכנה:
מתבלים את השפונדרה במעט מלח ופלפל שחור, מחממים בסיר 2 כפות שמן עד לרתיחה ואחר כך מניחים בעדינות את נתח השפונדרה המתובל. משחימים את הנתח מכל צדדיו, מוצאים מהסיר ומניחים בצד. לאחר קירור הבשר חותכים אותו לפרוסות לא דקות מידי ולא עבות מידי.
לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומטגנים את ירקות השורש והעגבניות. לאחר טיגון טוב של הירקות מוסיפים את שיני השום. לאחר 5 דקות מוספים את נתח הבשר, עלי דפנה, טימין, יין ויוצקים מים בסיר עד לכיסוי הנתח. מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך הבשר. מידי פעם טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים