מרכיבים:
קילו סולת
כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 אבקת וניל
כוס שמן
כוס וחצי מים
מעט מי ורדים
כ-15 תמרים כבושים
אופן ההכנה :
מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות לתבנית ומהדקים לדפנות. את התמרים פותחים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם יפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. אז מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את העוגה לריבועים (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
במקביל מכניסים לתוך סיר 2 כפות סוכר, 3 כוסות מים, מעט מיץ לימון ומעט מי ורדים ובוחשים עד שנוצר לנו נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש שהכנו ומקררים.
בתאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים