מרכיבים:
בצק-
200 ג' קמח
70 ג' חמאה
מעט תמצית וניל
רבע כוס יין לבן
ציפוי-
150 ג' חמאה
150 ג' שקדים טחונים
3 ביצים
אגסים-
3 כוסות מים
4-5 אגסים
אופן ההכנה:
בצק- מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד היין עד קבלת עיסה אחידה. כשהבצק אחיד עם מרקם חלק מוסיפים יין לשים שוב ומניחים בצד. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית טארט אחרי שמשמנים את דפנות התבנית. מכסים את הבצק בנייר כסף (לשם קבלת גובה אחיד מבלי שהדפנות יפלו) ואופים ב- 180 מעלות לחצי שעה עד לקבלת הזהבה.
ציפוי- את הביצים שוברים לתוך קערה ומערבבים במיקסר(לשמירה על האווריריות של הציפוי). לאחר מכן מעבירים את מרקם הביצים, האגוזים והחמאה לתוך בלנדר לטחינה עד קבלת מרקם חלק. את הקרם משטחים על בסיס העוגה.
אגסים- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הסוכר והאגסים כשהם קלופים וחתוכים לפלחים למשך 10 ד'.
את האגסים שהכנו מוסיפים מעל הציפוי שיושב על בסיס העוגה לאחר קירור כך שהאגסים פרוסים ומכוונים למרכז העוגה. אופים את כ- 40 ד' בחום של 160 מעלות ובתאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים