אוכל, מתכונים, ילדים, לגדול, עוף, טיקה מסאלה, הודי, מאכלים הודים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוף טיקה מסאלה

לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

250 ג' שמנת צמחית 

5 כפיות גרם מסאלה

2 כפיות שמן חרדל

2 כפיות זנגוויל טחון

2 כפיות שום טחון

חצי כפית כמון טחון

חצי כפית כוסברה טחון

1 קילו קוביות חזה עוף

200 ג' בצל קצוץ

10 גר' פלפל אדום חריף טחון

100 מ"ל קטשופ

200 מ"ל רסק עגבניות

50 גר' רסק אגוז קשיו

 

אופן הכנה:

להשרות את נתחי העוף למשך 8-6 שעות, יש להוסיף מלח לפי הטעם. לשפד את חזה העוף ולצלות אותו עד שכמעט עשוי ולהוציא.

רוטב-  לטגן את הבצל במרגרינה עד להזהבה. בשלב זה להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב. להוסיף את רסק הזנגוויל ולהמשיך לערבב ולהוסיף חצי כפית פלפל אדום חריף, מחית הקשיו, רסק העגבניות והקטשופ. לבשל הכול יחד על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך. להוסיף את החזה עוף אל תוך הרוטב עם מעט מהתבלין (גרם) מסאלה ומלח לפי הטעם. לאחר כ- 30 ד' להוסיף לתערובת מעט שמנת צמחית ולאחר 5 ד' נוספים המנה מוכנה.

 

רצוי להגיש את המנה עם אורז לבן בסמתי.

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו