מרכיבים:
עוף שלם
ראשי שום
עלי טרגון
מלח ים
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן
אופן הכנה:
מורחים בחצי כוס שמן זית עוף שלם טרי.
מכניסים לפנים התרנגולת ראשי שום ועלי טרגון.
על פי העדפה אישית, ניתן למלא את התרנגולת גם בירקות שורש: בצל, בטטה, תפוח אדמה, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכדומה.
מפזרים על עור העוף מלח ים ופלפל שחור גרוס.
לוקחים יריעת אלומיניום גדולה ושופכים עליה חצי כוס יין לבן.
מניחים את העוף על היריעה ועוטפים היטב בצורה כזו שלא תהיה בריחת נוזלים או חדירת אוויר מבחוץ.
חופרים בור באדמה ומניחים בפנים את העוף העטוף בנייר האלומיניום.
מכסים בשכבת חול דקה ומדליקים מדורה מעל.
צולים בין שעה לחמש שעות (ככל שצולים יותר העוף ייצא יותר רך).
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים