קייטנות קיץ-2009-קייטנות לילדים בשרון-קייטנה לבני נוער בקיץ 2009-קייטנת בישול-קייטנת אפייה לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

קייטנת בישול לנוער בטייסט

קייטנת הבישול לנוער –קיץ 2009

 

קייטנת קיץ 2008-קייטנה לנוער בטייסט-קייטנת בישול

 

זו שנה רביעית, בה מקיימים בחודשי הקיץ, קייטנת בישול מקצועית, המיועדת לנוער חובב בישול בטייסט שברעננה.

הקייטנות בנויות מסדרה של 7 מפגשים בני 4 שעות, המשלבים לימוד עיוני – מקצועי, לצד בישול מעשי חוויתי.

 

מחזורי הקייטנות:

05-13/07/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 11-15 בהנחיית שרון גבאי -  בישול סובב עולם -1

19-27/07/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 10-14 בהנחיית אורנית עובדיה – בישול סובב עולם-2

02-10/08/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 12-16 – בהנחיית אורנית עובדיה – המטבח המקצועי

16-24/08/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 8-12 – בהנחיית שרון גבאי - המטבח המקצועי

 

קייטנת המטבח המקצועי

נושאים המרכזיים העוסקים במטבח. עוף, בקר, שיטות חיתוך, אפיה, קינוחים ועוד:

 

קייטנות לילדים-קייטנת בישול בשרון-קיץ 2008

מפגש 1: שיטות וצורות חיתוך.

צורות חיתוך קלאסיות.

תפריט: תבשילים שונים ומגוונים: אורז ירקות, פאד- תאי, צ'יפס,

סלט פירות.

 

מפגש 2: עוף.

הכרת חלקי העוף ושימושיו.

תפריט: קוסקוס עם מרק עוף, שניצלונים, עוף בגריל,

כנפיים ברביקיו בתוספת פירה.

 

מפגש 3: אפייה.

איך בצק תופח? נלמד על שמרים ותפקידם בהכנת הבצק, כללים והנחיות לעבודה עם שמרים

תפריט: בצק לפיצה והכנת הפיצה / לחם שום, חלה, מאפין גבינות, עוגיות, בצק שמרים כרוך.

 

מפגש 4: בקר.

הכרת חלקי הבקר ושימושיו.

תפריט: המבורגר בלחמנייה בתוספת צ'יפס, לחמא עג'ון, רוסטביף, צ'ימיצ'ורי.

 

מפגש 5: מתוקים.

יום מתוק...יעסוק בנושאי שוקולד. כיצד מופק קקאו,

ההיסטוריה של השוקולד, כיצד הוא מיוצר? יציקות שוקולד.

תפריט: כיכר שוקולד, עוגת שוקולד חמה, קראנץ' חלבה ושוקולד צ'יפס, טירמיסו.

 

מפגש 6: פסטה.

יום בסגנון איטלקי. נלמד להכין מגוון סוגי פסטה ורטבים,

משלב הכנת הבצק, רידודו ועיבודו.

תפריט: בצק פסטה, רוטב עגבניות שום ובזיליקום, רוטב שמנת ופטריות, ניוקי, לזניה צמחונית.

 

מפגש 7: מפגש מסכם.

חלוקה לקבוצות, בישול ארוחה מסכמת מלאה.

טקס סיום, קבלת תעודות.

 

קייטנת מטבח סובב עולם 1

מכירים ולומדים  על המאפיינים, התבלינים והתבשילים, של  מטבחים אחרים מסביב לעולם.

 

קייטנת בישול לילדים בטייסט-קייטנות קיץ 2008 בשרון

 

פרסי

תפריט: דולמה- ירקות ממולאים אורז בשר ולימון פרסי; גונדי ברנזי- כופתאות אורז טרגון ובשר; אורז עם שעועית וגזר, עם תהדיג - תחתיות תפוחי אדמה שחומות; פולו ספיד- אורז פרסי צחור, אחד אחד; חורש סבזי- תבשיל בשר עשבי תיבול ולימון פרסי; חורש בה- תבשיל קדרת רימונים ותפוחים; עשרשטה - תבשיל אטריות, תרד ועדשים; פלודה - משקה ברד, עם אטריות אורז ומי ורדים.

בלקני

תפריט: סינייה- ירקות על מצע חיטה; דולמה -עלי גפן במילוי אורז ירוק, על יוגורט כבשים, גבינת עיזים חמה, עם דבש הדרים; מרק עדשים, עם קרוטוני חלומי; בקלאווה במילוי גבינת פטה, עגבניות מיובשות ופיסטוקים; גלילות חציל קלוי, עם גבינות; בורקס תורכי אמיתי, במלית תרד וגבינה; תישפישתי- עוגת אגוזים תורכית.

לואיזיאני טקס מקס

תפריט: חזה עוף, מושחר בקייג'ן; פהיטס - צ'ילי קונקרנה עם גווקמולי, סלסה וירקות; סטייק אנד אגס - ארוחת בוקר של הטקסנים; טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה - לביבות עדשים, עם רוטב ירוק ממקסיקו; תאמלס - קציצות תירס, עם רוטב מולה; פוסולה - מרק עוף בסגנון טקס מקס; סמותי - משקה גלידה ופירות משגע; אמריקן אפל פאי - פאי תפוחים.

תאילנדי

תפריט: טום יאם גאי- מרק עוף תאילנדי; עוף עם ברוקולי וקשיו; קארי תאילנדי; אורז פריך- קריספי רייס;

עוגות תירס תאילנדיות; אגרול; טמפורה ירקות; סלט פאפייה ירוקה; פאד תאי; לקינוח פודינג אורז, עם חלב קוקוס

טוסקני

תפריט: מרק שעועית טוסקני; ריזוטו פטריות ושמנת; ניוקי תפו"א, עם אגוזים ומוצרלה; פיצה דקה דקה, על אבן שמוט; טורטליני של פלפלים, ברוטב אולי- אוליו; ארנצ'יני כדורי ריזוטו פרמזן ומוצרלה, מוגשים על רוטב עגבניות ובזיליקום; לקינוח- צ'יצ'ני מטוגנים וטירמיסו מסורתי.

גלילי

תפריט: פיתות מן התנור, עם שומשום וקצח; חומוס בלדי עם גרגרים; סלט פאטוש; קובה סולת; עלי גפן, ממולאים אורז ועשבים; סינייה עגבניות; אורז צהוב, עם צנובר; מחמר- עוף מונח על פיתה מהטאבון, עם הרבה סומק ובצל; קרם מלבי על שערות קנאפה.

 

קייטנת מטבח סובב עולם 2

מכירים ולומדים על המאפיינים, התבלינים והתבשילים, של  מטבחים מסביב לעולם.

 

קייטנות לחופש הגדול-קיטנת בישול בטייסט-קייטנות לנוער בשרון

 

המטבח העיראקי –

"סמבוסק בחימס" - חומוס, "ערוק" – קציצות ירק ועוף, "קובה נמוסיה" (מטוגן), "קובה שונדר" (סלק), "פלאו אחמר" - אורז אדום, "סמבוסק חילו" – סמבוסק מתוק.

המטבח הבוכרי –

"גושגיז'ה" – מאפה בשר ותבלינים, "אושפלאו" – תבשיל אורז עם בשר וגזר, "גושפרה" – כיסוני בצק במילויי בשר ברוטב חומוס, סלט בוכרי, "לאוס" – קינוח שקדים ואגוזים מתוק במיוחד .

המטבח הרוסי –

לחם שיפון – שחור, ביצי מינסק, "פלמיני גריבמי" (פטריות), פלמיני פירות, "פירוג טבורוגום" (גבינה), בליני עם פירות אדומים וקצפת.

המטבח הספרדי –

"קוקה טרמפו" (לחם עם טופינג), גספאצ'ו; טאפס: סביצ'ה; קרוקטאס; זיתים ממולאים, פאייה עוף וירקות; סינטה "קון טרס פימיאנטוס", קרם קטלן.

המטבח היווני –

קרקרים מגבינת פטה,מזאטים: ציזיקי, סלט יווני אמיתי, קציצות קישואים, עלי גפן ממולאים, במיה בשמן זית ועגבניות, פלפל קלוי ממולא במעטה פריך, מאפי פילו מלוחים ומתוקים.

המטבח הצרפתי –

פטה אפוי, סלט ניסואז, קיש לורן, רטטוי, סינטה וולינגטון, סלט ירוקים בוינגרט תפוחים, פונדו שוקולד ועוגיות סבלה פקאן.

 

פרטים על טייסט

כתובת: אחוזה 142 רעננה

טלפון: 09-7467520

פקס: 09-7467516

דואר אלקטרוני: [email protected]
שעות פתיחה: א'-ה' 20:00-9:00, ו'  15:00-9:00

לאתר של טייסט

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו