קייטנת הבישול לנוער –קיץ 2009

זו שנה רביעית, בה מקיימים בחודשי הקיץ, קייטנת בישול מקצועית, המיועדת לנוער חובב בישול בטייסט שברעננה.
הקייטנות בנויות מסדרה של 7 מפגשים בני 4 שעות, המשלבים לימוד עיוני – מקצועי, לצד בישול מעשי חוויתי.
מחזורי הקייטנות:
05-13/07/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 11-15 בהנחיית שרון גבאי - בישול סובב עולם -1
19-27/07/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 10-14 בהנחיית אורנית עובדיה – בישול סובב עולם-2
02-10/08/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 12-16 – בהנחיית אורנית עובדיה – המטבח המקצועי
16-24/08/09 – שעות 09:00-13:00 לגילאי 8-12 – בהנחיית שרון גבאי - המטבח המקצועי
קייטנת המטבח המקצועי
נושאים המרכזיים העוסקים במטבח. עוף, בקר, שיטות חיתוך, אפיה, קינוחים ועוד:

מפגש 1: שיטות וצורות חיתוך.
צורות חיתוך קלאסיות.
תפריט: תבשילים שונים ומגוונים: אורז ירקות, פאד- תאי, צ'יפס,
סלט פירות.
מפגש 2: עוף.
הכרת חלקי העוף ושימושיו.
תפריט: קוסקוס
כנפיים ברביקיו בתוספת פירה.
מפגש 3: אפייה.
איך בצק תופח? נלמד על שמרים ותפקידם בהכנת הבצק, כללים והנחיות לעבודה עם שמרים
תפריט: בצק לפיצה והכנת הפיצה / לחם שום, חלה, מאפין גבינות, עוגיות, בצק שמרים כרוך.
מפגש 4: בקר.
הכרת חלקי הבקר ושימושיו.
תפריט: המבורגר בלחמנייה בתוספת צ'יפס, לחמא עג'ון, רוסטביף, צ'ימיצ'ורי.
מפגש 5: מתוקים.
יום מתוק...יעסוק בנושאי שוקולד. כיצד מופק קקאו,
ההיסטוריה של השוקולד, כיצד הוא מיוצר? יציקות שוקולד.
תפריט: כיכר שוקולד, עוגת שוקולד חמה, קראנץ' חלבה ושוקולד צ'יפס, טירמיסו.
מפגש 6: פסטה.
יום בסגנון איטלקי. נלמד להכין מגוון סוגי פסטה ורטבים,
משלב הכנת הבצק, רידודו ועיבודו.
תפריט: בצק פסטה, רוטב עגבניות שום ובזיליקום, רוטב שמנת ופטריות, ניוקי, לזניה צמחונית.
מפגש 7: מפגש מסכם.
חלוקה לקבוצות, בישול ארוחה מסכמת מלאה.
טקס סיום, קבלת תעודות.
קייטנת מטבח סובב עולם 1
מכירים ולומדים על המאפיינים, התבלינים והתבשילים, של מטבחים אחרים מסביב לעולם.

פרסי
תפריט: דולמה- ירקות ממולאים אורז בשר ולימון פרסי; גונדי ברנזי- כופתאות אורז טרגון ובשר; אורז עם שעועית וגזר, עם תהדיג - תחתיות תפוחי אדמה שחומות; פולו ספיד- אורז פרסי צחור, אחד אחד; חורש סבזי- תבשיל בשר עשבי תיבול ולימון פרסי; חורש בה- תבשיל קדרת רימונים ותפוחים; עשרשטה - תבשיל אטריות, תרד ועדשים; פלודה - משקה ברד, עם אטריות אורז ומי ורדים.
בלקני
תפריט: סינייה- ירקות על מצע חיטה; דולמה -עלי גפן במילוי אורז ירוק, על יוגורט כבשים, גבינת עיזים חמה, עם דבש הדרים; מרק עדשים, עם קרוטוני חלומי; בקלאווה במילוי גבינת פטה, עגבניות מיובשות ופיסטוקים; גלילות חציל קלוי, עם גבינות; בורקס תורכי אמיתי, במלית תרד וגבינה; תישפישתי- עוגת אגוזים תורכית.
לואיזיאני טקס מקס
תפריט: חזה עוף, מושחר בקייג'ן; פהיטס - צ'ילי קונקרנה עם גווקמולי, סלסה וירקות; סטייק אנד אגס - ארוחת בוקר של הטקסנים; טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה - לביבות עדשים, עם רוטב ירוק ממקסיקו; תאמלס - קציצות תירס, עם רוטב מולה; פוסולה - מרק עוף בסגנון טקס מקס; סמותי - משקה גלידה ופירות משגע; אמריקן אפל פאי - פאי תפוחים.
תאילנדי
תפריט: טום יאם גאי- מרק עוף תאילנדי; עוף עם ברוקולי וקשיו; קארי תאילנדי; אורז פריך- קריספי רייס;
עוגות תירס תאילנדיות; אגרול; טמפורה ירקות; סלט פאפייה ירוקה; פאד תאי; לקינוח פודינג אורז, עם חלב קוקוס
טוסקני
תפריט: מרק שעועית טוסקני; ריזוטו פטריות ושמנת; ניוקי תפו"א, עם אגוזים ומוצרלה; פיצה דקה דקה, על אבן שמוט; טורטליני של פלפלים, ברוטב אולי- אוליו; ארנצ'יני כדורי ריזוטו פרמזן ומוצרלה, מוגשים על רוטב עגבניות ובזיליקום; לקינוח- צ'יצ'ני מטוגנים וטירמיסו מסורתי.
גלילי
תפריט: פיתות מן התנור, עם שומשום וקצח; חומוס בלדי עם גרגרים; סלט פאטוש; קובה סולת; עלי גפן, ממולאים אורז ועשבים; סינייה עגבניות; אורז צהוב, עם צנובר; מחמר- עוף מונח על פיתה מהטאבון, עם הרבה סומק ובצל; קרם מלבי על שערות קנאפה.
קייטנת מטבח סובב עולם 2
מכירים ולומדים על המאפיינים, התבלינים והתבשילים, של מטבחים מסביב לעולם.

המטבח העיראקי –
"סמבוסק בחימס" - חומוס, "ערוק" – קציצות ירק ועוף, "קובה נמוסיה" (מטוגן), "קובה שונדר" (סלק), "פלאו אחמר" - אורז אדום, "סמבוסק חילו" – סמבוסק מתוק.
המטבח הבוכרי –
"גושגיז'ה" – מאפה בשר ותבלינים, "אושפלאו" – תבשיל אורז עם בשר וגזר, "גושפרה" – כיסוני בצק במילויי בשר ברוטב חומוס, סלט בוכרי, "לאוס" – קינוח שקדים ואגוזים מתוק במיוחד .
המטבח הרוסי –
לחם שיפון – שחור, ביצי מינסק, "פלמיני גריבמי" (פטריות), פלמיני פירות, "פירוג טבורוגום" (גבינה), בליני עם פירות אדומים וקצפת.
המטבח הספרדי –
"קוקה טרמפו" (לחם עם טופינג), גספאצ'ו; טאפס: סביצ'ה; קרוקטאס; זיתים ממולאים, פאייה עוף וירקות; סינטה "קון טרס פימיאנטוס", קרם קטלן.
המטבח היווני –
קרקרים מגבינת פטה,מזאטים: ציזיקי, סלט יווני אמיתי, קציצות קישואים, עלי גפן ממולאים, במיה בשמן זית ועגבניות, פלפל קלוי ממולא במעטה פריך, מאפי פילו מלוחים ומתוקים.
המטבח הצרפתי –
פטה אפוי, סלט ניסואז, קיש לורן, רטטוי, סינטה וולינגטון, סלט ירוקים בוינגרט תפוחים, פונדו שוקולד ועוגיות סבלה פקאן.
פרטים על טייסט
כתובת: אחוזה 142 רעננה
טלפון: 09-7467520
פקס: 09-7467516
דואר אלקטרוני: [email protected]
שעות פתיחה: א'-ה' 20:00-9:00, ו' 15:00-9:00
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים