אוכל, ילדים, מתכונים, לגדול, אינצ'לדה, חזה עוף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לאינצ'לדה חזה עוף

לארבעה סועדים

מרכיבים:

25 ג' חמאה

1 כף שמן זית

500 ג' חזה עוף טרי חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)

1 כרישה קצוץ דק

8 פטריות שמפיניון קצוצות

150 מ"ל גרעיני תירס

2 ראשי שום כתושים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 כף כוסברה קצוצה

1 כפית אורגנו

1 כפית כמון

250 מ"ל עגבניות מרוסקות

500 מ"ל ציר מרק עוף (אבקת מרק עוף אינה תחליף טוב לציר אמיתי)

250 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת חמוצה

200 מ"ל גבינת צ'דר מגורדת

9 טורטיות קטנות (15 ס"מ בקוטר)

 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה  מחממים את החמאה, השמן זית והשום

מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים קלות במשך 3 דקות

מוסיפים את כל הירקות (חוץ מהעגבניות) ומתבלים. מערבבים קלות במשך 3 דקות.

מוסיפים את ציר העוף ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהעוף מבושל.

מעבירים את כל תכולת המחבת במסננת. את החומרים המסוננים מניחים בקערה בצד ואת הנוזלים מחזירים למחבת, על אש נמוכה.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות,חלב ושמנת ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד וסמיך

מורידים מהאש ומוזגים את הרוטב לקערה

טובלים כל טורטיה ברוטב ומניחים על צלחת שטוחה. בעזרת כף מניחים קצת מתבשיל הירקות והעוף במרכז הטורטיה לרוחבה ומגלגלים את הטורטיה עם המלית

מניחים את הטורטיות הממולאות בשורה צפופה בתוך תבנית אפיה ומוזגים עליהן את הרוטב

מפזרים על הכול את הגבינה המגורדת

אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד השחמה

 

הגשה:

בעזרת כף שטוחה מניחים 2-3 אינצ'לדות על צלחת רחבה

מומלץ להגיש עם אורז מקסיקני ושעועית

אפשר לקשט עם לימון או ליים ועלי כוסברה טרייה.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו