לחמישה סועדים
מרכיבים:
1 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים
1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
חופן עלי דפנה וטימין (בוקה גרני)
1 פלפל חלפיניו קצוץ דק (ללא גרעינים)
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים קצוצים דק
מלח ופלפל
7 עלי טורטיה
מעט כוסברה קצוצה
שמן תירס
ליטר וחצי ציר עוף
אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פלפל החלפיניו ואת שיני השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות ומתבלים לפי הטעם. מוסיפים את הבוקה גרני ומטגנים קלות כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את ציר העוף מעלים לרתיחה, מבשלים עוד 5 דקות ומוציאים את הבוקה גרני. במחבת מטגנים 5 עלי טורטיה חתוכים לריבועים עד להזהבה ומוסיפים למרק. מבשלים על אש נמוכה במשך כ- 30 דקות וטוחנים את המרק עד למרקם אחיד ועדין.
במחבת מטגנים את 2 עלי הטורטיה שנותרו כשהם חתוכים לרצועות עד הזהבה ומניחים בצד על נייר סופג. כמו כן, מטגנים כחצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות ומתובל באבקת צ'ילי, שום כתוש וטימין.
יוצקים לקערה מעט מהמרק ומפזרים מלמעלה רצועות פריכות של טורטיה, רצועות חזה עוף מטוגן וכוסברה קצוצה טרייה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים