, ספר מתכונים של אתר לגדול, מתכונים תאיים, מתכונים מתאילנד, אוכל תאיי, מתכון בשרי, מתכון חגיגי, מתכוני מרקים, תבשיל המוגש לצד חומץ פלפלים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק נאה טון- בשר

 לשישה סועדים

 

מרכיבים:

300 גרם אטריות אורז דקיקות שהושרו במשך שעתיים במים קרים

קילו בשר צוואר שמן

3/4 חבילת נבטים

3 גבעולי סלרי (כולל עלים חתוכים לפרוסות עבות)

8 שיני שום קצוצות ומטוגנות

1/3 כוס שמן

6 עלי חסה ערבית חתוכים גס

20 גבעולי כוסברה קצוצים דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

6 כוכבי אניס

כפית מלח

סויה בהירה

סויה שחורה

3 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים את הבשר ונותנים לו להתרכך בבישול איטי כשעה וחצי (בחצי מכסה). בחצי שעה האחרונה מוסיפים לבשר את כוכבי האניס וממליחים. כשהבשר מתרכך לחלוטין מוסיפים כף סויה שחורה, כ- 12 כפות סויה בהירה ו-3 כפות סוכר.

מעבירים את הבשר לצלחת ומפוררים עם הידיים לפיסות דקות.

חולטים את האטריות במים רותחים.

מרכיבים את המנה בקערה עמוקה על פי הסדר: מניחים נבטים, אטריות חלוטות, חסה, חתיכות בשר, יוצקים מעל את המרק, מפזרים מלמעלה את השום, הכוסברה והבצל הירוק.

מגישים חם.

 

מומלץ עם חומץ פלפלים בצד. 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו