, אוכל יהודי, ספר מתכונים, מתכונים עדתיים, מתכון למנה ראשונה, מתכונים לשולחן החג, מתכון של סבתא • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לקרפעלך בשר

 

מרכיבים:

בצק-

קילו קמח

2 תפוחי אדמה עשויים כמחית

4 ביצים

מלח לפי הטעם

חצי כוס שמן

מילוי-

חצי קילו בשר עם מעט שומן

2 בצלים קצוצים

2 ביצים

100 ג' כבד עוף

פלפל שחור, מלח לפי טעם

 

אופן הכנה:

לבצק- מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.

מילוי- מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה. לאחר הטיגון טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.

את הבצק מרדדים ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 ד' במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.

את הקרפלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו