מרכיבים:
1 ק"ג שוק כבש חתוך לעיגולים
רבע ק"ג שעועית אדומה שהושרתה מראש במים
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 יח' שורש סלרי
1 יח' שורש פטרוזיליה
3 בצלי שאלוט
1.5 ראשי שום חצויים לרוחב
1/2 צ'ילי חריף
1 גזרים
שמן זית
יין אדום (רצוי יבש)
תבלינים: כורכום, טימין, זעפרן, פלפל שחור גרוס, מלח, רוזמרין
בורגול
למון גראס
כוסברה
אופן הכנה:
מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים עליו את בשר הכבש. אומים את הבשר לשמירת העסיסיות ומוציאים אותו לצד. מכניסים לסיר את שאר המרכיבים פרט לתבלינים, הבורגול, כוסברה,למון גראס והיין. מטגנים היטב את כל הירקות, מוסיפים עליהם את הבשר ומטגנים כחמש דקות נוספות. מוסיפים יין אדום בנדיבות (כ- 1/4 בקבוק) ומעט מים לכיסוי התכולה. כשהקדירה רותחת מוסיפים את התבלינים לפי הטעם, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי נוספות.
במקביל שוטפים היטב את הבורגול. קוצצים דק את הכוסברה והלמון גראס ומטגנים קלות בשמן זית. מערבבים יחד עם הבורגול. כשהקדירה מוכנה יוצקים על גבי מצע בורגול את הקדירה. מקשטים בחצי שום ועלה טימין.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים