לארבעה סועדים
מרכיבים:
מטר וחצי מעיים
2 כוסות קמח לבן
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 בצלים לבנים קצוצים
650 ג' שומן קצוץ(מורכב מ500 ג' בקר, 100 ג' עוף, 50 ג' כבש)
מלח פלפל לפי טעם
אופן הכנה:
מנקים היטב את המעיים, שוטפים בחומץ ומכניסים למשך יום למקרר. מערבבים את הבצלים הקצוצים(המטוגנים והלא מטוגנים) יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח, מלח והפלפל(לפי הטעם הרצוי)ומערבבים היטב. ממלאים את המעיים בתערובת ע"י דחיסה וקושרים את הקצוות בחוט. מבשלים למשך שעה בסיר עם מים(כשהמים מכסים את המעיים). תוך כדי תהליך הבישול המעיים מתנפחים ועל מנת שלא יתפוצצו מנקבים בעדינות עם מזלג וממשיכים בתהליך הבישול. את המנה מומלץ להוסיף לסיר החמין המונח על פלטה חמה למך 18-20 שעות או לחילופין, למי שאין סבלנות לחכות, לטגן קלות עד להזהבה בשמן חם ולהגיש עם רוטב צלי בקר.
בתאבון
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים