-מתכונים לילדים-מתכונים ללחם-מתכונים ללחמניות-מתכוני מאפים-סדנאות אוכל של פור שף תל-אביב • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון ללחמניות עם צימוקים

המרכיבים

60 גר' שמרים טריים

150 גר' ביצים

400 גר' חלב

1 ק"ג קמח רגיל

100 גר' סוכר

100 גר' חמאה רכה

20 גר' מלח

חופן צימוקים שחורים שהושרו במים וסוננו היטב

 

אופן ההכנה

1. במיקסר (וו לישה) לשים שמרים מפוררים, ביצים, חלב, קמח וסוכר.  ללוש במהירות נמוכה

    עד איחוד חומרים;

2. להוסיף חמאה רכה וללוש 4 דקות במהירות בינונית;

3. להוסיף מלח וצימוקים וללוש דקה נוספת או עד קבלת בצק אלסטי ( סה"כ כ- 12 דק'). להניח

    את הבצק  לתפיחה;

4. להוציא את האויר מהבצק, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 70 גר';

5. לעבד את הכדורים ללחמניות ולהניח את הלחמניות לתפיחה עד הכפלת נפח;

6. למרוח ביצה ולזרות סוכר לבן;

7. אפייה- 180 מעלות בתנור שחומם מראש מאוד, כ-12- 15 דק'.

הכתבה נוצרה בתאריך : 13/09/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו