מתכון לשלושה סועדים
מרכיבים:
2 כפות שמן מזוקקת
2 כפיות זרעי חרדל
1 כפית זרעי חילבה
3 פלפלונים ירוקים חריפים, קצוצים דק דק (לפי מידת חריפות רצויה)
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
3 בצלים קלופים וקצוצים
1 כפית כורכום טחון
1 כפית צ'ילי טחון או גרוס (לפי מידת חריפות רצויה)
6 עגבניות קצוצות
1 פחית חלב קוקוס
מלח (לפי הטעם)
4 נתחי דג לוקוס או סלמון (
עלי כוסברה טריים וקצוצים
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת או בווק, מטגנים את זרעי החרדל לקלייה(עד שהם קופצים). זורקים חילבה, פלפלים ירוקים וג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים בין 5-10 ד'. מצרפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מתבלים את התערובת בכורכום וצ'ילי, ויוצקים את העגבניות לתערובת ומבשלים בין 10 ל-15 ד'. מוסיפים 10 כוסות מים וחלב הקוקוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לעוד 5 דקות או לחילופין עד שהרוטב מקבל מרקם חלק (כמו שמנת מתוקה). ממליחים לפי הטעם והרוטב מוכן. מוסיפים לתערובת את חתיכות הדג ומבשלים לעוד 10 ד'.
בסוף בישול התערובת מוסיפים את הכוסברה לנוי ובתאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים