מתכון ל- 4 סועדים
לקציצות:
800 גרם פילה דג (כל סוג שהוא) טחון דק
4 כפות סויה בהירה
1 כפית מלח
1/2 כפית עמילן תפוח אדמה
לתבשיל:
800 גרם פילה דג שלם (כל סוג שהוא)
25 פיסות שורש גלנגל מיובש.
4 כפיות גדושות משחת קארי אדום
1 ליטר חלב קוקוס
1 כף רוטב דגים
קורט מלח
4 כפיות סוכר
2 צרורות אטריות סומן (בערך חצי חבילה)
2 חופנים של נבטים
עלים מ- 8 גבעולי בזיליקום קצוצים דק
כרוב לבן פרוס דק מאוד
מלפפונים קטנים חצויים לאורך ופרוסים באלכסון לפרוסות דקות
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה. לשים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
מרתיחים סיר עם הרבה מים. מכינים קציצות קטנות ועגולות בידיים רטובות ומניחים את הקציצות במים הרותחים בזה אחר זה. כשהקציצות צפות בסיר מוציאים ומעבירים לקערה. את מי הבישול שומרים.
לתוך מי הבישול מכניסים את הדג השלם יחד עם פיסות שורש הגלנגל ומבשלים כ- 5 דקות עד שבשרו של הדג הופך לבן ומתפורר. מסננים ומעבירים את הדג למכתש ועלי גדול. מוסיפים את משחת הקארי וכותשים עד לקבלת משחה אחידה.
מבשלים את אטריות הסומן במים רותחים במשך 3 דקות. מסננים ומחלקים בין ארבעת צלחות ההגשה.
מעבירים את משחת הדג לווק על אש נמוכה. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים את רוטב הדגים, המלח והסוכר. טועמים ומשלימים.
מוסיפים את קציצות הדגים (6 קציצות למנה). ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך 5 דקות.
יוצקים את תבשיל הדגים על האטריות כך שיכסה את האטריות לגמרי.
במרכז השולחן מניחים צלחת גדולה עם כל הירקות והעלים החתוכים. כל סועד מוסיף הרבה ירק חי לצלחת, מערבב ואוכל בעזרת כף וצ'ופסטיק.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים