מתכון לחמישה סועדים: באדיבות מסעדת סנדר
מרכיבים:
קרפיון שלם(1-1.5 ק')
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
2-3 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 ג' קמח מצה
2 עלי דפנה
אופן הכנה:
את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול הפרוסס(חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג(כולל העצמות שנותרו)במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 הביצים הקשות. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה ו- 2 ביצים חיות. לשים את התערובת עד ליצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה (עד להקרשת הרוטב).
מומלץ להגיש את המנה בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה. בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים