אוכל, ילדים, מתכונים, לגדול, חריימה, מאכלים טריפוליטאים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחריימה טריפוליטאי

מתכון לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

כקילו דגי ים  לפי בחירה

ראש שום (12 שיני שום)

2 כפות פפריקה חריפה

2 כפות פלפל צ'ומה (סחוג)

כפית גדושה של מלח

3 כפות רסק עגבניות

כפית קימל טחון (רצוי קרוייה- סוג של קימל טחון)

כפית כמון

3/4 כוס שמן

1 לימון טרי

מים

 

אופן הכנה:

מנקים את הגד וממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח! מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, פלפל צ'ומה והרסק. בוחשים מהר מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים ומגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. מניחים את הדג כשהמים מכסים את הדג לשלושת רבעי. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה. סוחטים מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות.

 

מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו