מתכון ל-6 סועדים
מרכיבים:
קילו ורבע בשר בקר (אנטריקוט טרי לא מיושן חתוך ל-6 חלקים)
10 קישואים חתוכים לפרוסות עבות
1/3 צרור שמיר (כולל גבעולים) חתוכים לשלושה עד ארבעה חלקים ברוחב 5 ס"מ
6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
1 כף ממרח דגים (פלהה)
8 כפות רוטב דגים (נאם פלה)
8 פרוסות שורש גלנגל (שורש תאי המזכיר את הג'ינג'ר)
3 גבעולי למון גראס חבוטים וקצוצים באלכסון לפרוסות רחבות
20 עלי קפיר ליים (עלה ריחני המזכיר לימונית בריח ודפנה בצורה)
8 שיני שום גדולות קלופות וחבוטות
מלח
לאוהבי חריף:
1-2 פלפלים חריפים טריים חתוכים לשתיים
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
אופן הכנה:
ממלאים סיר גדול בכ-3 ליטר מים. מוסיפים שורש גלנגל, למון גראס, קפיר ליים ושום ומרתיחים 10 דקות ללא מכסה. מוסיפים את קוביות הבשר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה ללא מכסה כ- 45 דקות עד שהבשר מתרכך ומזלג ננעץ בו בקלות.
כשהבשר רך, מחממים בסיר קטן תוך ערבוב את ממרח הדגים יחד עם רוטב הדגים. מסננים את התערובת ויוצקים את הנוזל לתבשיל.
מוסיפים חצי כפית מלח, טועמים ומשלימים עם מלח או עוד רוטב דגים.
מוסיפים את הקישואים ואם רוצים את הפלפל החריף וממשיכים לבשל כ- 3 דקות.
מוסיפים את השמיר והבצל הירוק, טועמים ומשלימים עם מלח. מבשלים עוד חמש דקות נוספות.
מגישים לסועדים אורז בקערות אישיות ואת התבשיל מניחים במרכז השולחן.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים