אוכל, ילדים, מתכונים, לגדול, מאכלים תאיים, ראט נאה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לראט נאה

מתכון ל- 4 סועדים

 

מרכיבים:

לאטריות:

5 כפות שמן

חצי שקית אטריות רחבות מושרות במים קרים לפחות שעתיים.

שתי כפיות סויה שחורה

לתבשיל:

שתי כפות שמן

ארבע שיני שום קצוצות

400 גר' סינטה חתוך באלכסון לפרוסות דקות דקות

20 פרחי ברוקולי

4 פטריות ירדן קרועות לרצועות רחבות

חופן נצרי במבוק קצוצים לרצועות דקות

חופן פטריות שחורות מושרות במים כשעתיים וקצוצות לרצועות

4-5 כוסות ציר מרק עוף חם

4 כפיות סוכר

8 כפות רוטב שעועית שחורה

4 כפות סויה בהירה

חופן כרוב סיני קצוץ לפרוסות רחבות

כף קמח תפו"א מדוללת בשלושת רבעי כוס מים קרים

 

אופן הכנה:

מחממים היטב ווק ומוסיפים חמש כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את האטריות המושרות ומקפיצים במשך כדקה עד שהן מתכווצות מעט. מתבלים בסויה שחורה וממשיכים לערבב למשך כמה שניות. מוציאים ומחלקים בין ארבע צלחות הגשה עמוקות. מנקים את הווק במים מנגבים ומחזירים לכיריים. מוסיפים שתי כפות שמן, שום ובשר. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו, ומוסיפים את הברוקולי, פטריות, נצרי הבמבוק ופטריות שחורות. ממשיכים לערבב. מוסיפים מצקת ציר עוף, סוכר, רוטב שעועית שחורה וסויה בהירה. מערבבים ומוסיפים עוד ציר עד שהנוזלים מכסים את מרכיבי התבשיל. מבשלים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את הכרוב הסיני הקצוץ וממשיכים לבשל כחצי דקה.

מוסיפים כף או שתיים מקמח תפוחי האדמה המדולל על מנת להסמיך את התבשיל. משלימים טעם עם סויה בהירה וסוכר עד לקבלת המליחות, המתיקות והחמיצות הרצויה.

יוצקים מהתבשיל בנדיבות על האטריות בקערה באופן כזה שמרכיביו מכסים לגמרי את בסיס האטריות.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו