מתכונים, אוכל, ילדים, לגדול, תבשיל, מאכלים טריפוליטאים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לטבחה בלקרעה

מתכון לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

בשר כתף מס' 5 חתוך לקוביות סבירות למנה 

כוס חומוס מושרה 24 שעות במים ואבקת אפייה

בצל קצוץ דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

כף פפריקה מתוקה

3 כפות רסק עגבניות

10 חתיכות דלעת בגודל חתיכות הבשר

כף מרק עוף

חצי כף מלח

כפית סוכר

 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, כפות הרסק וחתיכות הבשר. מבשלים למשך 5 דקות ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. לאחר 40 ד' של בישול מוסיפים את החומוס כשהוא שטוף טוב (אבקת אפייה נדבקת לגרגירים) ו2 חתיכות דלעת למשך שעה נוספת. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ואחרי 20 ד' מוסיפים את שאר חתיכות הדלעת(החתיכות הראשונות מתפוררות בתוך התבשיל). לתיבול אחרון מוסיפים כף מרק עוף, חצי כף מלח וכפית סוכר, מערבבים ומבשלים לעוד 5 ד' ובתאבון.

 

בכדי לדעת אם המנה מוכנה רצוי לבדוק את רכות החומוס.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו