אוכל, ילדים, מתכונים, לגדול, מאכלים טריפוליטאים, תבשילים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לטבחה בלסלק

מתכון לחמישה סועדים

מרכיבים:

כוס וחצי שעועית לבנה שהושרתה במשך לילה

4-5 כפות ממרח עלי סלק שהוכן מראש (250 ג' עלי סלק)

חצי כף אבקת מרק עוף

חצי כפית פלפל שחור

ליטר וחצי מים

מעט סוכר

1 בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

7 שיני שום קלופות וכתושות

קילו וחצי בשר בקר כתף חתוך לקוביות של 100 גרם   

שמן

מלח לפי הטעם לסוף הבישול

 

אופן הכנה:

עלי הסלק(מנגולד)- מנקים כרבע ק"ג עלי סלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק.  

שוטפים היטב ומיבשים. במעט שמן מטגנים במחבת עד ליצירת מחית ירוקה: כ- 10 דקות.

(יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.

את הבצל הקצוץ מכניסים לתוך סיר גדול נפרד עם שמן ומטגנים עד להזהבה 5-10 ד'.

מוסיפים את הבשר החתוך, מחית המנגולד, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, את תפוחי האדמה ואת השום הכתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה קטנה עוד שעתיים. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. סמוך להגשה טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. (את המלח מוסיפים בסוף בכדי לא לעכב את בישול הקטניות).

מגישים כמרק חורפי עשיר או כתוספת לתיבול הקוסקוס.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו