אוכל, מתכונים, ילדים, לגדול, תבשילים, מאכלים טריפוליטאים, מפרום • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למפרום

מתכון לארבעה סועדים

 

 מפרום של גואטה

מרכיבים:

500 ג' בשר טחון מס' 2

4 תפוחי אדמה

2 ביצים

3 בצלים קצוצים (חצי מכמות נפח הבשר)

חופן פטרוזיליה קצוצה

פירורי לחם

2 ביצים

כוס קמח

מלח, פלפל, מרק עוף- לפי טעם

שמן

חומרים לרוטב:

גזר אחד חתוך לטבעות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

מעט שמן

כף רסק עגבניות

כף פפריקה אדומה חריפה/ מתוקה

 

אופן הכנה:

יוצרים בתפוחי האדמה חתך שיצור חלל למילוי. מערבבים את הבשר יחד עם הבצל והפטרוזיליה. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ומרק העוף ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב מוסיפים פירורי לחם בהדרגה עד לקבלת תערובת סמיכה (פלסטלינה). ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת. טובלים בקמח ובביצה טרופה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

לרוטב- מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזר לסיר בצורה פרוסה בתחתית הסיר לצריבה קלה. מתבלים ברסק עגבניות והפפריקה. כעבור חצי דקה מוסיפים רבע כוס מים (לעצור את הבישול). מסדרים את המפרום בסיר כשהם צמודים אחד לשני ויוצקים מים עד לכיסוי של המפרום. מערבבים בעדינות (הצבע והתיבול אמור לצוף למעלה). מכסים את הסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול לעוד 20 דקות.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו