מתכון לחמישה סועדים
מרכיבים:
לבצק:
250 גרם קמח דורום
100 גרם קמח לבן
2 ביצים
5 חלמונים
למלית:
400 גרם בטטה חתוכה לקוביות
200 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 חלמון
1/2 בצל סגול קצוץ דק
30 גרם אורגנו קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל לבן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כוס יין לבן
1 כף מיץ לימון
1 שן שום קצוצה דק
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 עלי מרווה
מלח ופלפל לבן
אופן הכנה:
הכנת המלית: מחממים תנור ל180 מעלות. מתבלים את קוביות הבטטה במלח ופלפל לבן ואופים 20 דקות עד ריכוך. מצננים ומועכים. מטגנים את הבצל עם אורגנו בשמן זית וחמאה במשך 2-3 דקות. מוסיפים שום, וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את הבטטה המעוכה. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט. מצננים את המחית, מוסיפים פרמזן, מסקרפונה וחלמון, ומערבבים. מתקנים תיבול.
להכנת הבצק:מערבלים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.
להכנת הרביולי: מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 מ"מ, מניחים תלוליות מן המלית על הבצק במרווחים של 3 ס"מ, ומרטיבים את הבצק מסביב במים. מהדקים את הבצק מסביב למליות וחותכים לריבועים.
הכנת הרוטב: מטגנים שום ומרווה כדקה בשמן זית. מוסיפים יין ולימון, מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי. מתבלים ומוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת. מסמיכים כדקה.
את הרביולי מבשלים בסיר עם מי מלח רותחים במשך כ-40 שניות, מסננים, ומעבירים לסיר עם הרוטב ומיד מגישים.