-מתכוני גבינות-מתכוני ירקות-מסעדת פרידה קאלו-מתכוני אירוח- • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסופלה סלק

באדיבות השף יואב כלימן, מסעדת פרידה קאלו

לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

לקרם תרד-

חצי חבילה של עלי תרד שטופים

תפוח אדמה מבושל ומקולף

מלח ופלפל לפי הטעם

לסלק-

4 סלקים בינוניים קלופים

חופן פלפל אנגלי

חופן עלי דפנה

כוס חומץ

מלח ופלפל ולפי הטעם.

למילוי –

200 גרם גבינת רוקפור

50 מ"ל שמן אגוזים

100 גרם גבינה לבנה 9 אחוז

ביצה אחת

50 גרם קמח

50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים

צרור קטן של גבעולי טרגון

 

אופן הכנה:

קרם תרד- חולטים את עלי התרד במים רותחים ומעט מלח כ- 30 שניות. מעבירים למי קרח. סוחטים את העלים ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים למעבד מעט מים מינרלים וטוחנים. מוסיפים כחצי תפוח אדמה מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך.

לסלק- קוטמים את ראש הסלק ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן הסלק ומבשלים בסיר עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, חומץ, מלח, פלפל ומים עד לכיסוי הסלקים. מבשלים כשעה או עד לריכוך מלא. מצננים ומניחים בצד.

מילוי- טוחנים את גבינת הרוקפור עם עלי הטרגון. מוסיפים למסה את הגבינה הלבנה, שמן אגוזים ולבסוף את הקמח והביצה. טוחנים עוד קצת עד לקבלת מרקם חלק. משלימים תיבול לפי הצורך.

להכנת הסופלה: ממלאים את הסלקים במלית מכסים בראש הסלק ששמרנו בצד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. הסופלה מוכן כשהמסה תפחה מספיק וקיבלה צבע.

להגשה: יוצקים מקרם התרד במרכז הצלחת ומעל מניחים את הסופלה.

 

 פרידה קאלו- לילינבלום 43, תל אביב. 03-5660481. שעות פעילות: א'-ש', 12:30- 04:00.

הכתבה נוצרה בתאריך : 28/12/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו