-מתכוני מרקים-מתכון למרק בטטה-מתכון מרק-מסעדת קימל-מתכונים לחורף-מרקים שילדים אוהבים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק בטטה ירקות שורש צלויים ושמן אגוזים

באדיבות השף שאול בן אדרת, מסעדת קימל

 

מסעדת קימל

 

מרכיבים לארבעה סועדים:

8 בטטות קלופות

3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 ליטר ציר עוף/או 1 ליטר שמנת

מלח פלפל

2 כפות דבש תמרים

שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

בצל חתוך לקוביות

לפת קלופה חתוכה לקוביות

2 ענפי רוזמרין

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

 

אופן הכנה:

את הבטטות מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר. מעבירים את המרכיבים לטחינה במעבד מזון.

מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין. מכניסים לתנור לכ-חצי שעה בחום של 200 מעלות.

בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.

 

קימל-מסעדת מעדנים כפרית- השחר 6, תל אביב. 03-5105204, 03-5161596. שעות פעילות: ראשון- שבת: 24:00 - 12:00

הכתבה נוצרה בתאריך : 04/01/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו