תפוחי אדמה, בריוש תפוחי אדמה, מתכונים, לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לבריוש תפוחי אדמה

מצרכים ל-4 מנות:

 500 גרם תפו"א למילוי ולאפיה 

 500 גרם קמח 

 100 גרם חמאה 

 50 גרם אבקת סוכר 

 2 ביצים 

 30 גרם שמרים 

 1 כפית זנגביל קצוץ 

 מים  

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח.כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה
לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחי האדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוכה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד
לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך כ-30 דקות
להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית (רצוי של לחם), לכסות במגבת ולתת לתפוח משך שעה
לאפות בתנור חם משך 40 דקות. בגמר האפייה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.   

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו