עוגת גבינה, גבינה, עוגה, עוגות, מתכונים, מתכוני עוגות, קינוחים, לגדול, מתכון • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן:

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
150 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה מרוככת
חלמון
2 כפיות תמצית וניל
750 גרם גבינה לבנה 9%
375 גרם שמנת מתוקה (חבילה וחצי)
כף אינסטנט וניל
150 גרם שוקולד לבן

 

אופן ההכנה:

הכנת התחתית האפויה:
1. מערבבים 150 גרם קמח, כפית וחצי אבקת אפייה ושתי כפות סוכר. מוסיפים: 100 גרם חמאה מרוככת, חלמון וכפית תמצית וניל. לשים יחד עד לקבלת בצק גמיש.
2. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת בצק שחום. מקררים היטב.

הכנת המלית :
1. מערבבים בקערה 750 גרם גבינה לבנה 9%, כפית תמצית וניל וכוס סוכר.
2. מקציפים לקצף יציב: 375 גרם שמנת מתוקה (חבילה וחצי) וכף אבקת אינסטנט וניל.
3. מקפלים את הקצף יחד עם הגבינה ויוצקים על התחתית האפויה. מכניסים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
4. לאחר 24 שעות, מוציאים את העוגה מהמקרר ומכניסים למקפיא למשך שעה.
בינתיים מכינים את הציפוי.

הכנת הציפוי:
1. מחממים במיקרו 150 גרם שוקולד לבן עם 80 גרם שמנת מתוקה למשך שתי דקות.
2. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה לגמרי ומוסיפים כף של ליקר קוואנטרו . מקררים מעט.
3. מוציאים את העוגה מהמקפיא, משחררים אותה מהתבנית, שופכים את הציפוי ומשטחים.

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו