-מתכונים למרקי קינוח-מרק קינוח-מתכוני תותים-מתכונים שילדים אוהבים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק תותים

מתכון למרק תותים על קרם ברולה לשישה סועדים

באדיבות: דיטה

 

מרק תותים של דיטה

 

מרכיבים:

קרם ברולה:

ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז

120 גרם סוכר

2 חלמונים

מקל וניל

גבעול טימין

מרק תותים:

חצי קילו תותים טריים

חמישים מ"יל מיץ לימון טרי

150 מ"יל מיץ תפוזים טרי

100 גרם סוכר

אופן הכנה:

קרם ברולה: מרתיחים את השמנת  עם הסוכר. את מקל וניל חוצים לשניים ומנקים את הגרעינים, מוסיפים את המקל ומורידים מהאש לפני הרתחה. טורפים החלמונים ותוך כדי טריפה מוסיפים בהדרגה את השמנת למניעת גושים שעלולים להיווצר. מעבירים את התערובת לכלי הגשה עמוקים עמידים בחום (לאחר מכן יבוא מרק התותים על הקרם). את הכלים מניחים בתוך תבנית עם מים רותחים המכסים את הכלים עד לחצי הגובה. מעבירים לתנור ב- 105 מעלות לכ- 45 דקות. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לאחר שקרם הברולה התקשה, מפזרים עליו סוכר חום (רצוי עם ברנר לשרוף את הסוכר)

למרק התותים: טוחנים את החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.

מוזגים את המרק על קרם הברולה ומקשטים בחצאי תותים טריים.

ניתן ללוות בכדור גלידה בטעם פירות יער או פסיפלורה.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/02/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו