באדיבות בני בריגה מסעדת קסרול לארבעה סועדים.

מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה (5-6 תפוחי אדמה)
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 בצלים לבנים קצוצים
כוס קמח
2 ביצים
כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
2 כפיות בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים משולש פנימי (תפוח האדמה צריך להיות כמו סנדוויץ') כך שצד אחד פתוח וצד שני עדיין מחובר. בקערה נפרדת מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פירורי לחם, ביצה אחת והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה. ממלאים את תפוחי האדמה בבשר הטחון המתובל (לא יותר מדי) ומניחים בצד. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח ומצפים אותו היטב מכל צד וטובלים בביצה טרופה מעורבבת עם חצי כוס מים וכף הרסק. מעבירים את המפרום לשמן לטיגון עמוק עד להזהבה מכל צד.
את המפרום ניתן לאכול כך או בתוך תבשיל.
תבשיל למפרום:
מרפדים תחתית סיר בישול בתפוחי אדמה קלופים ופרוסים עם מעט שמן. מניחים את המפרום המטוגן בסיר ומוסיפים מים עד לכמעט כיסוי מלא של. מוסיפים לסיר 2 כפות רסק, מעט פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, כפית סוכר ושני עלי פטרוזיליה וכוסברה. מערבבים בעדינות את הסיר מבלי להזיז את המפרום (רק כדי שהתבלינים יתערבבו עם המים) ומביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש קטנה.
Cassarol- לילינבלום 3, תל אביב. 077-5448004. שעות פעילות: א'-ה'- 11:00-23:30, ו'- 11:00 עד כניסת שבת, ש'- 19:00-23:45.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים