-מתכונים מפרום-מתכוני תבשילים-מתכונים טריפוליטאים-מתכון טריפולטיאי-מתכוני תפוחי אדמה-מתכון בשרי • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למפרום

באדיבות בני בריגה מסעדת קסרול לארבעה סועדים.

 

מפרום של קסרול

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה (5-6 תפוחי אדמה)

חצי קילו בשר טחון

150 גרם פירורי לחם

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

2 בצלים לבנים קצוצים

כוס קמח

2 ביצים

כף רסק עגבניות

חצי כוס מים

2 כפיות בהרט

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים משולש פנימי (תפוח האדמה צריך להיות כמו סנדוויץ') כך שצד אחד פתוח וצד שני עדיין מחובר. בקערה נפרדת מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פירורי לחם, ביצה אחת והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה. ממלאים את תפוחי האדמה בבשר הטחון המתובל (לא יותר מדי) ומניחים בצד. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח ומצפים אותו היטב מכל צד וטובלים בביצה טרופה מעורבבת עם חצי כוס מים וכף הרסק. מעבירים את המפרום לשמן לטיגון עמוק עד להזהבה מכל צד.

 

את המפרום ניתן לאכול כך או בתוך תבשיל.

תבשיל למפרום:

מרפדים תחתית סיר בישול בתפוחי אדמה קלופים ופרוסים עם מעט שמן. מניחים את המפרום המטוגן בסיר ומוסיפים מים עד לכמעט כיסוי מלא של. מוסיפים לסיר 2 כפות רסק, מעט פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, כפית סוכר ושני עלי פטרוזיליה וכוסברה. מערבבים בעדינות את הסיר מבלי להזיז את המפרום (רק כדי שהתבלינים יתערבבו עם המים) ומביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש קטנה.

 

Cassarol- לילינבלום 3, תל אביב. 077-5448004. שעות פעילות: א'-ה'- 11:00-23:30, ו'- 11:00 עד כניסת שבת, ש'- 19:00-23:45.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/03/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו