-מתכוני קינוחים-מתכוני מרנג של לימונים-קינוחים חגיגיים-מתכון מוס לימוני-מתכונים לקינוחים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למוס לימון

ל- 13 כוסות

 

 

מרכיבים:

350 גר' מים, 350 גר' פריגת לימון

60 גר' קורנפלור, 8 חלמונים (160 גר'), 50 גר' מים, 50 גר' מיץ לימון

8 חלבונים (240 גר'), 200 גר' סוכר

למרנג השוויצרי- 250 גר' חלבון, 500 גר' סוכר

 

 

אופן הכנה
מחממים בסיר את פריגת הלימון והמים על אש בינונית. בינתיים מערבבים היטב בקערה את החלמונים, הקורנפלור, המים ומיץ הלימון במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. כאשר נוזל הלימון מגיע לסף רתיחה מנמיכים את האש ומאחדים עם תערובת החלמונים עד להסמכה ולקבלת תערובת קרמית.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. כאשר מתחיל להיווצר קצף יציב מוסיפים, תוך כדי הקצפה את קרם הלימון החם וממשיכים להקציף עד שהתערובת קרה. מוזגים לכוסות ומצננים.
על סיר כפול (בן מארי) ממיסים את הסוכר עם החלבונים. כאשר התערובת חמה למגע וכאשר כל הסוכר נמס לגמרי, מקציפים עד לקבלת מרנג חזק, מבריק ויציב. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנטר משונן או מניחים באופן חופשי על גבי מוס הלימון הקר. ניתן לשרוף את המרנג בעזרת מבער. בתיאבון!

  

מסעדת בליני- רח' יחיאלי 6,מרכז סוזן דלל,נווה צדק, תל-אביב. 03-5178486.

א'- שבת 24:00 -12:00.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/07/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו