ל- 13 כוסות

מרכיבים:
8 חלבונים (
למרנג השוויצרי- 250 גר' חלבון, 500 גר' סוכר
אופן הכנה
מחממים בסיר את פריגת הלימון והמים על אש בינונית. בינתיים מערבבים היטב בקערה את החלמונים, הקורנפלור, המים ומיץ הלימון במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. כאשר נוזל הלימון מגיע לסף רתיחה מנמיכים את האש ומאחדים עם תערובת החלמונים עד להסמכה ולקבלת תערובת קרמית.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. כאשר מתחיל להיווצר קצף יציב מוסיפים, תוך כדי הקצפה את קרם הלימון החם וממשיכים להקציף עד שהתערובת קרה. מוזגים לכוסות ומצננים.
על סיר כפול (בן מארי) ממיסים את הסוכר עם החלבונים. כאשר התערובת חמה למגע וכאשר כל הסוכר נמס לגמרי, מקציפים עד לקבלת מרנג חזק, מבריק ויציב. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנטר משונן או מניחים באופן חופשי על גבי מוס הלימון הקר. ניתן לשרוף את המרנג בעזרת מבער. בתיאבון!
מסעדת בליני- רח' יחיאלי 6,מרכז סוזן דלל,נווה צדק, תל-אביב. 03-5178486.
א'- ש
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים