מבשלים עם הילדים קציצות | מתכונים קלים לילדים -לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מבשלים עם הילדים

 

לבשל קציצות בשר זה לא תמיד כזה תענוג. כשמוסיפים לזה את הקטנטנים והופכים לחוויה יצירתית זה הרבה יותר מעניין לא רק לילדים. הנה המתכון:

מאת: ליטל דדון

 

מצרכים: ל 20 קציצות (ושני ילדים)

חצי קילו בשר טחון

עלי פטרוזיליה קצוצים (לפי הטעם)

1 פרוסת לחם רטובה (או כף גדושה של פירורי לחם)

מלח

פפריקה מתוקה

1 בצל קטן

כף שמן זית

 

להכנת הרוטב:

כף שמן זית

חצי קופסת שימורים של עגבניות חתוכות

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

ליטר מים רותחים

שן שום אחת כתושה

מלח

פפריקה מתוקה

 

להכנת הבשר:

שלב א' - שלב האחריות ההורית:

לערבב בקערה את הבשר הטחון , הפטרוזיליה הקצוצה, פרוסת הלחם (או הפירורים) ואת התבלינים. לגבי הבצל יש להיות זהירים, ילדים רבים אינם אוהבים את חתיכות הבצל המבצבצות מתוך הקציצה, לכן אפשר פשוט לגרר אותו במגררת. כך המיץ נטמע ומשאיר טעם מעולה בקציצה וחוסך לנו מפחי נפש וניסיונות שכנוע מיותרים. לסיום מוסיפים כף שמן זית ולשים. לאחר הלישה המענגת (לחלק מאיתנו בכל אופן) נותנים לבשר לנוח.

על אש גבוהה מניחים סיר לא גדול במיוחד, ויוצקים לתוכו את שמן הזית והעגבניות החתוכות. מתבלים בשום הכתוש, במלח ובפפריקה המתוקה. תוך כדי ערבוב נותנים לעגבניות להטגן ולשום להתרכך (בערך 5 דקות).

מנמיכים את האש ושופכים לסיר את המים הרותחים. לאחר שהמים מבעבעים מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים. (לא לכסות).

 

בשלב הזה כשהבשר מעובד ומוכן לגלגול והרוטב מתבשל על האש, אתן עצה:

הורים יקרים פתחו את הראש וחייכו, מלאו לבכם בסבלנות ובהרבה אויר לנשימה, קחו בחשבון שהמראות לא יהיו פשוטים והרצפה לא תשאר נקיה (בלשון המעטה), אבל אם תקחו את עצתי ברצינות אני בטוחה שהחוויה תחלוף ללא לחץ דם גבוה...ואתם אפילו יכולים להנות.

עכשיו.. אפשר לקרוא לילדים!!

 

שלב ב' – שלב הבלאגן והחיוכים (המאולצים משהו)!

אפשר להוסיף לחוויה סינרים (אפשר לרקום עליהם את שמות הילדים)

לאחר שכולם עברו את שלב ההגיינה ההכרחי ודיגמון הסינרים, מחלקים את הבשר לקערות קטנות כמס' הילדים המשתתפים.

כל ילד מחלק את הבשר שלו לקציצות, לא משנה הגודל ואין צורך בסימטריה.

(הורים שמרו על איפוק גם אם מתלכלכת הרצפה והידיים מרוחות בבשר, חייכו והפגינו כיייף! כיייף!)

לאחר שכל הקציצות גולגלו והרוטב על האש מבעבע, מכניסים בעדינות את הקציצות לסיר.

(בשלב הזה יש להרחיק את הילדים מהאש ומהרוטב הקופצני)

לפני סיום כדאי לטעום את הרוטב ולהוסיף תיבול לפי הצורך.

זמן בישול  על אש נמוכה – כ-40 דק'  (אפשר להגיש עם אורז/פתיתים, תפו"א)

בתיאבון!

 

דרך אגב אחרי שהכל נגמר, והילדים במיטות...

אל תחשבו על מנוחה "מישהו" את המטבח צריך לנקות!

הכתבה נוצרה בתאריך : 12/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו