הדאל הוא נזיד עדשים הודי עשיר בטעמו והוא מהווה את אחת ממנות הבסיס הנפוצות בתת יבשת.
מומלץ לאכול חם מהסיר לצד אורז לבן.
מרכיבים:
1 ק"ג עדשים כתומות שהושרו במים למשך כשעתיים
שמן
300 גרם בצל לבן קצוץ
200 גרם עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
חצי צרור כוסברה קצוצה
7 שיני שום קצוצות
כף גדושה של ג'ינג'ר מגורר
צ'ילי אדום קצוץ
כף קארי
כפית כורכום
מלח, פלפל
אופן הכנה:
מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר, והצ'ילי ומטגנים לדקה נוספת.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מתבלים בעזרת הקארי, הכורכום, והפלפל וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העדשים, מטגנים למשך מספר דקות תוך ערבוב מתמיד.
מכסים את התבשיל במים ומכסים את הסיר לבישול על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.
תוך כדי בישול פותחים את הסיר ומערבבים מעת לעת. לאחר כשעה וחצי טועמים, מתבלים במלח ומשלימים טעם על פי הצורך. לקראת ההגשה, מוסיפים לתבשיל את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם!
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים