החומרים:
300 גר' מעי דק נקי וחתוך לעובי של 3 ס"מ
300 גר' מעי עבה נקי וחתוך לעובי של 3 ס"מ
200 גרם ריאות נקיות וחתוכות לקוביות 4*4 ס"מ
400 גר' בשר ראש חתוך לקוביות גסות 5*5
300 גר' קירשה נקי חתוך לרצועות 2*5
דופן כיס מרה- 15-20 CC
30 עלי קפיר ליים
10 חתיכות גלנגל יבש
5 גבעולי למון גרס חתוכים ל-5 ס"מ
300 גר' פטריות שמפיניון
3 גבעולי בצל ירוק
30 גבעולי כוסברה קצוצים דק
מלח
רוטב דגים
מיץ לימון סחוט
קורטוב פלפל שטה חריף אדום יבש כתוש
אופן ההכנה:
ממלאים בסיר גדול כ-5 ליטר מים, מוסיפים את הגלנגל, הלמון גרס, הקפיר ליים והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את חלקי הפנים ומבשלים על אש נמוכה עד שהקירשה מתרכך (לא רך מדי) והציר מצטמצם לחצי מהכמות.
תהליך זה אורך כשלוש וחצי עד ארבע שעות.
לאחר שהציר הצטמצם מתבלים ברוטב דגים ובמלח (יחס של 50 50).
מוסיפים את מיץ הלימון לקבלת חמיצות עדינה. מוסיפים את כיס המרה ומשלימים את התיבול בהדרגה.
מוסיפים את הפטריות ומבשלים למשך 2-3 דקות נוספות.
מגישים עם כוסברה ובצל ירוק לצד צלחת אורז לבן. מומלץ לשלב עם כוס אלכוהול בצד.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים