4 ראשי דג ים
800 גרם סי באס חתוך לפרוסות לרוחב
2.5 בצלים פרוסים לרצועות
200 גר' פטריות שמפיניון חצויות
150 גר' פטריות יער קרועות
8 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
8 פיסות שורש גלנגל
20 עלי קפיר ליים
4 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים
צרור כוסברה
עגבנייה גדולה חצויה ל-8
8 כפות רוטב מי דגים (נאם פלה)
כפית סוכר
8 כפות לימון סחוט
פלפל חריף יבש כתוש
1/4 1 ליטר מים
אופן ההכנה:
מבשלים את ראשי הדג במים יחד עם מיץ הלימון, מי הדגים והסוכר עד שראשי הדג מבושלים.
מסננים את ראשי הדג מהציר שנוצר ומוסיפים אליו את השורשים:
הגלנגל, הלמון גראס (שאותו חוצים ודופקים קלות על מנת לשחרר ממנו טעמים), ועלי הקפיר ליים.
מבשלים את השורשים למשך כרבע שעה עד שהם משחררים טעמים, טועמים ומשפרים תיבול על פי הטעם.
מוסיפים את הבצל, פטריות היער, והעגבנייה, בתוספת הפלפל החריף, ומבשלים במשך 4-5 דקות.
מוסיפים את פטריות השמפיניון והבצל הירוק חתוך גס לבישול של עוד כדקה.
מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים למשך כ-4 דקות נוספות. קוצצים את הכוסברה, מכבים את האש.
יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים כוסברה מעל ומגישים לצד קעריות אורז לבן.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים