במקור המרק הזה נולד מתוך הבויאבז הצרפתי של המהגרים הצרפתים, אבל עם השנים הוא קיבל טוויסט נחמד של חריפות קריאולית.
בארץ המקור נהוג להכינו בעיקר על בסיס פירות ים, אך כאן מוגשת הגרסה כשרה.
מרכיבים:
1/4 כוס שמן צמחי
1/3 כוס קמח
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
1 ראש עלי סלרי אמריקאי
8 שיני שום קצוצות
2 ליטר ציר דגים (או מים)
1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
חופן עלי בזיליקום קצוצים
כפית תימין
כף מחוקה של פלפל צ'ילי גרוס
1/4 ק"ג במיה (אופציונאלי)
1 ק"ג דגי ים חתוכים לפרוסות
אופן הכנה:
בסיר מרק עמוק מחממים את השמן ומוסיפים את הקמח עד קבלת רביכה אחידה.
מוסיפים את הירקות, ותוך ערבוב מתמיד מבשלים עד ריכוך.
לאחר כ- 5 דקות מוסיפים את העגבניות ואת המים ומערבבים היטב עד רתיחה ומנמיכים את האש.
במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את הבמיה עד הזהבה ומעבירים למרק.
לאחר מכן, משחימים את נתחי הדגים ומעבירים גם אותם למרק לבישול נוסף של כ- 10 דקות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים