מרכיבים:
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות עם הקליפה
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
10 שיני שום
כוס יין לבן
ענף למון גראס
כף בזיליקום קצוץ
3 כפות כוסברה קצוצה
5 מקלות סלרי
5 יחידות ארטישוק ירושלמי
100 גרם פרמז'ן
150 cc שמנת מתוקה 32%
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
את ענף הלמון גראס מועכים בעזרת פטיש מטבח ומכניסים לסיר ומטגנים כ- 10 דקות עם מעט שמן.
מוסיפים את הירקות. לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ- 2 דקות.
מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הירקות וכ- 3-4 ס"מ מעל. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ- 40 דקות. לאחר מוסיפים את הבזיליקום, הכוסברה, השמנת והפרמז'ן.
בסיום ההכנה טוחנים במטחנה את המרק עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים