-מתכונים למרקים-מתכון למרק-מתכון למרק ירקות-מתכונים למרק בטטה-מתכונים למרק ארטישוק ירושלמי • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק בטטה וארטישוק ירושלמי

מרכיבים:

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות עם הקליפה

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 בצלים חתוכים לקוביות

10 שיני שום

כוס יין לבן

ענף למון גראס

כף בזיליקום קצוץ

3 כפות כוסברה קצוצה

5 מקלות סלרי

5 יחידות ארטישוק ירושלמי

100 גרם פרמז'ן

150 cc שמנת מתוקה 32%

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

את ענף הלמון גראס מועכים בעזרת פטיש מטבח ומכניסים לסיר ומטגנים כ- 10 דקות עם מעט שמן.

מוסיפים את הירקות. לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ- 2 דקות.

מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הירקות וכ- 3-4 ס"מ מעל. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים כ- 40 דקות. לאחר מוסיפים את  הבזיליקום, הכוסברה, השמנת והפרמז'ן.

בסיום ההכנה טוחנים במטחנה את המרק עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכתבה נוצרה בתאריך : 09/11/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו