מתכון להכנת סופגניות - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסופגניות

 

החומרים ל-40 סופגניות:

 

·          1/2 ק"ג קמח

·          1/3 כוס סוכר (50 גר')

·          1 כפית מלח (10 גר')

·          3/4 כוס חלב/מים (150 גר')

·          4 ביצים

·          175 גר' חמאה

·          20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם!

·          1 כף ברנדי

 

אופן הכנה:

·         מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.

·         מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.

·         מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

·          מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק.  מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.

·          מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים.  מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפ' החדר.

·          מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.

·          מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.

·          ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.

·          בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

הכתבה נוצרה בתאריך : 07/12/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו