מרכיבים:
בצק פריך:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר
1 חלמון ביצה
מילוי ערמונים:
600 מ"ל שמנת
6 חלמונים
4 כפות מחית ערמונים
2 כפות סוכר
גנאש ערמונים:
140 גרם שוקולד
60 מ"ל שמנת
1 צ'ייסר ליקר קפה
1 כוס אספרסו
200 מ"ל בירת פורטר שחורה
אופן הכנה
הכנת בצק פריך: מערבבים את כל החומרים לכדי צורה אחידה ולשים. מניחים את הבצק שנוצר על תבנית פאי, בגובה של כחצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, כ-20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. מצננים את הקלתית לוקחים חלמון ביצה עם חצי כף מים מערבבים מורחים עם מברשת על הבצק ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות.
הכנת מילוי וגנאש הערמונים: טורפים בקערה את החלמונים. בסיר קטן מביאים קצת לפני רתיחה את השמנת הסוכר ומחית הערמונים עד לקבלת תערובת אחידה ומורידים מהאש. שופכים לאט את השמנת על החלמונים תוך כדי טריפה ומשווים טמפרטורות. יוצקים את התערובת על בצק הפאי. אופים בתנור בחום 130 למשך כ- 35 דקות או עד שהמילוי מתייצב (אם הקרם עדיין נוזלי, אופים עוד כמה דקות). מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים בסיר מעל בן מרי ממיסים את כל החומרים לגנאש. מצננים מעט ושופכים על הפאי. מעבירים למקרר על מנת שהשוקולד יתקשה ואז ניתן לעטר את שולי הפאי באגוזי מלך קלויים וקצוצים ולעטר את שכבת השוקולד בריבת חלב או כל עיטור של קרם אחר בצבע בהיר.