, ספר מתכונים, מתכוני בשר, מתכונים עדתיים, מתכונים שילדים אוהבים לאכול, • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לקבב סהרה

לשישה סועדים

מרכיבים:

לקבב

70 ג' בשר עגל טחון גס

30 פאלדה טלה

20 בצלים קנים קצוצים דק

פטרוזיליה קצוצה

50 צנובר קטן מטוגן

מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל אנגלי  לפי הטעם

לרוטב

6 עגבניות אדומות

1 פלפל חריף

6 שיני שום קלופות

מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לבצק

1 ק"ג קמח

30 ג' שמרים

כף סוכר

כפות מלח

מים פושרים

 

אופן הכנה:

בצק- מערבבים את חומרי הבצק ומוסיפים מים לפי הצורך ומשהים בטמפרטורת החדר. לאחר שעה של השהייה מחלקים את הבצק הבצק ל-6 כדורים ומרדדים לבצק בעובי חצי ס"מ.

רוטב- מכניסים את העגבניות, פלפל והשום לתנור ב- 200 מעלות חום. לאחר חצי שעה טוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה ומתבלים.

קבב- מערבבים את חומרי הקבב, מתבלים ולשים עד לחיבור כל הרכיבים ויוצרים קציצות בגודל הרצוי.

צולים את הקציצות הקבב לדרגת מדיום.

להגשה- בכלי חסין אש מסדרים את רוטב העגבניות שיצרנו ומעליו את הקבב ומכסים בעלה בצק. מכניסים לתנור חם ב- 200 מעלות למשך 7 דקות ומגישים.

מומלץ להגיש עם אורז בתאבון!!  

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו