לשישה סועדים
מרכיבים:
לקבב
70 ג' בשר עגל טחון גס
30 פאלדה טלה
20 בצלים קנים קצוצים דק
פטרוזיליה קצוצה
50 צנובר קטן מטוגן
מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל אנגלי לפי הטעם
לרוטב
6 עגבניות אדומות
1 פלפל חריף
6 שיני שום קלופות
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לבצק
30 ג' שמרים
כף סוכר
כפות מלח
מים פושרים
אופן הכנה:
בצק- מערבבים את חומרי הבצק ומוסיפים מים לפי הצורך ומשהים בטמפרטורת החדר. לאחר שעה של השהייה מחלקים את הבצק הבצק ל-6 כדורים ומרדדים לבצק בעובי חצי ס"מ.
רוטב- מכניסים את העגבניות, פלפל והשום לתנור ב- 200 מעלות חום. לאחר חצי שעה טוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה ומתבלים.
קבב- מערבבים את חומרי הקבב, מתבלים ולשים עד לחיבור כל הרכיבים ויוצרים קציצות בגודל הרצוי.
צולים את הקציצות הקבב לדרגת מדיום.
להגשה- בכלי חסין אש מסדרים את רוטב העגבניות שיצרנו ומעליו את הקבב ומכסים בעלה בצק. מכניסים לתנור חם ב- 200 מעלות למשך 7 דקות ומגישים.
מומלץ להגיש עם אורז בתאבון!!
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים