חומרים גלם (כ-6 מנות) 
4 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט טחון
1/2 קופסא פטריות שמפניון טריות
מלח, פלפל לפי הטעם
2 קופסאות פטריות חתוכות משומרות
4 כפות שמן
1 בצל גדול
1 שמנת מתוקה
3 כפות עמילן תירס(קורנפלור)
4-5 כפות מים
הכנה:
לסנן את הפטריות המשומרות היטב.
לקצוץ את הבצל דק.
בתוך סיר גדול יש לשים 4 כפות שמן ולטגן את הבצל להזהבה
להוסיף את הפטריות המשומרות ולטגן עוד 2-3 דקות.
להוסיף את אבקת מרק + קורט פלפל + קורט אגוז מוסקט ולבחוש היטב. לבחוש היטב ולהוסיף 2 כוסות מים בהדרגה
תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה.
להוריד מהאש לטחון את המרק היטב, להחזיר לסיר על הגז ולהוסיף 2 כוסות מים נוספות ולהרתיח.
לטעום להוסיף תבלינים לפי הצורך להוסיף את השמנת המתוקה ולבחוש עד רתיחה.
בכוס נפרדת להמיס את הקורנפלור עם 4-5 כפות מים.
להוסיף את הבלילה אל המרק תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה קלה. להוסיף פרוסות פטריות טריות לקישוט לערבב קלות עוד כדקה ולכבות את הגז.
** יש להשתמש במוצרים כשרים לפסח **
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים