מתכון לשישה סועדים
מרכיבים:
2 ק"ג צלעות טלה
1 ק"ג אורז
1 ק"ג עלי גפן
2 ק"ג קישואים קטנים
חצי ק"ג בשר טלה טחון גס
6 עגבניות בשלות פרוסות
20 שיני שום שלמות
מלח, פלפל שחור גס, בהרט- לפי הטעם
אופן הכנה:
מרתיחים כ- 2 ליטר מים עם מעט מלח, מוסיפים את האורז, מבשלים כ- 12 דקות ומצננים. מטגנים את הבשר במעט שומן ומצננים. מערבבים את האורז עם הבשר ומתבלים. בעזרת כף מוציאים את גרעיני הקישואים בלי לגעת בדופן. מרתיחים מים וחולטים את עלי הגפן להורדת המליחות. מצננים במי קרח ומסננים. ממלאים את עלי הגפן בתערובת ומגלגלים בעדינות כשקצוות העלה מקופל פנימה(צורת סיגר). ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי ואוטמים את הקישו עם עלי גפן בקצוות.
בסיר שטוח מסדרים בשכבות את עלי הגפן והקישואים כאשר בין כל שכבה מסדרים 2-3 צלעות טלה, פרוסות עגבנייה ושיני שום. מכסים במים ומניחים צלחת למנוע ת התפרקות עלי הגפן הממולאים. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש למשך 40-60 דקות.